Laminaatvloeren kunnen helpen beschermen tegen allergenen

Voor de situaties waar laminaat niet zo decorvloer goedkoop laminaat ideaal is, is er geen gebrek aan alternatieven. De meest populaire is natuurlijk hout, maar er zijn ook andere die het overwegen waard zijn.

Hardhouten vloeren zijn natuurlijk, uniek en voelen niet ‘gefabriceerd’ aan – ze geven een kamer een bepaalde uitstraling die onmogelijk te vervalsen is. Velen beschouwen het als duizend keer mooier dan laminaatvloeren. Het heeft echter de neiging om sneller te verslijten, en het is niet goedkoop als je kwaliteitsspullen wilt.

Een ander alternatief is een kurkvloer. Kurk is een zeer interessante stof – het is een houtsoort, en toch is het zacht en veerkrachtig. Het maakt niet de vervelende geluiden die veel vloeren doen, het klinkt meer als tapijt dan als laminaat. Het is beter voor het milieu dan normaal hout, omdat de boom slechts om de paar jaar van zijn bast wordt ontdaan om kurk te maken, niet om daadwerkelijk om te hakken. Het is ook brandwerend en voorkomt dat warmte door uw vloer ontsnapt, waardoor uw stookkosten dalen.

Een iets meer exotische vloerbedekking om te overwegen is bamboe. Het is zelfs beter voor het milieu dan kurk, want het is een gewas, een gras dat gemakkelijk kan worden geoogst en opnieuw kan worden gekweekt – elke vloer van bamboe (of een andere niet-houten vloer) helpt de vernietiging van regenwouden te voorkomen! Als je ergens warm woont, zijn bamboevloeren ideaal, omdat ze niet zullen knikken zoals andere vloeren. Bamboe is makkelijk in verschillende kleuren te verven, dus het past net zo makkelijk in je huis als laminaat.

Je kunt natuurlijk altijd een reis terug in de tijd maken en teruggaan naar tapijt. Ondanks alle slechte pers die het de laatste tijd krijgt, kan tapijt een huis een warm gevoel geven, met zijn zachte, harige oppervlak – geweldig als je een traditioneel ingericht huis hebt. U moet echter goed uit de buurt blijven als u allergieën heeft, want er zijn weinig dingen in de wereld die erger voor hen zijn dan tapijten.